Hoe haal ik het meeste uit mijn muzieklessen?

gitaardocent

MET DEZE LESTIPS MAAK JIJ EEN SUCCES VAN JOUW MUZIEKLESSEN! Op ons youtube kanaal YMS TV vind je nog meer instrument specifieke tips!

MET DEZE LESTIPS MAAK JIJ EEN SUCCES VAN JOUW MUZIEKLESSEN!
Op ons youtube kanaal YMS TV vind je nog meer instrument specifieke tips!

1. PRACTICE MAKES MUSIC

Welke YMS docent zegt dit wel eens?  “Leren muziek spelen is net als autorijden (of fietsen), het heeft tijd nodig voordat je het kan”. Dus zoveel mogelijk meters maken, repetition is the mother of skill!
Oefenen, spelen, optreden, luisteren naar muziek! Daardoor leer je niet alleen door te zetten, maar je merkt echt dat je vooruit gaat, ritmes en noten, de timing, je moet soms een drempel over maar na een tijdje kan je het echt spelen of zingen! Wees daarom ook geduldig naar jezelf! Jouw docent kan je ook helpen met een oefenschema of specifieke oefentips voor jouw instrument.

2. NEEM ALTIJD JE LESMATERIAAL MEE

bring your mkzj00

Net zo normaal als het meenemen van je smartphone. Je gitaar, drumstokken, je lesboek (als je deze nodig hebt) map of schrift, bladmuziek, pen en/of potlood. Je kan je lesmateriaal ook digitaal meenemen, mag bijvoorbeeld op je tablet of een notebook.

cfc9c52c 71f4 4d29 9001 c514db08e3fe

3.KIES MUZIEK WAAR JIJ ENTHOUSIAST OVER BENT!

i love this song so much 1

Hoe leuker jij de muziek vindt die jij speelt, hoe meer zin jij krijgt om te oefenen. Ook kan je oefenmateriaal een combinatie zijn van jouw favoriete songs/stukken, een idee van jouw docent, en misschien trekken jouw ouders ook wel die 80ies klassieker uit de kast die ze graag willen horen, tja die pakken ook hun kans natuurlijk ;). Maar bij alles; geef aan wat jíj zou willen!

4. KOM OP TIJD NAAR DE LES

d4a3707c1d80a7c9c890e86efd13e8f5

Enough said!

5. ZORG VOOR EEN FIJNE OEFENRUIMTE THUIS

Zorg voor een fijne lesruimte waar je niet gestoord wordt, of waar je niet afgeleid kan worden door broer of zus, of de hond die probeert mee te zingen. Bijvoorbeeld een rustig plekje in de huiskamer of je slaapkamer.

Heb je geen aparte ruimte, probeer af te spreken met je familie wanneer jij kan oefenen. Oefenen is een gewoonte die je jezelf moet aanleren. Kost even moeite, maar dan heb je ook wat! Heb je een elektronisch instrument? Tip: gebruik een koptelefoon, zodat je ongestoord kan oefenen.

6.WEES OPEN EN LEERGIERIG!

It’s true you know! Wees leergierig en open, want wij zijn er voor jou!
Als het nodig is, dagen we je stevig uit, maar alles vanuit onze passie en enthousiasme om jou verder te helpen. We willen met jou alles eruit halen, zodat jij gaat groeien en uiteindelijk de stukken, nummers kan spelen of zingen, waar jij enthousiast van wordt.

Wij helpen jou met de skills en vaardigheden te leren om je doel te bereiken: je instrument zo te kunnen beheersen of te kunnen zingen, zodat je met plezier muziek kan maken waar jij enorm blij van wordt!
Die skills kunnen bestaan uit techniek-, luisteroefeningen, het herhalen van een moeilijk fragment en het instuderen van een compleet stuk. Maar ook bijvoorbeeld improviseren, of zelf iets creëren/schrijven.

7. LUISTER VEEL NAAR MUZIEK

Op je smartphone, op je laptop, tablet, op de radio. Klassiek, soul, pop, alles wat je inspireert. Music is food for your body, mind and soul! Je kan er niet alleen je gevoel in uiten, door te luisteren ontwikkel je je muzikaliteit, gehoor en gevoel, dit hoor je uiteindelijk ook terug in je spel! Ook heel erg leerzaam, neem jouw eigen spel of muziek op met je smartphone en luister het terug. Zo leer je zelf te ontdekken waarin je jezelf nog kan verbeteren.

8. DOMME VRAGEN BESTAAN NIET

Snap je iets niet, vraag het je docent, al vraag je het 1,2 of 100 keer, wij zijn er voor je. Loop je tegen een probleem aan tijdens het oefenen thuis? Schrijf het op en bespreek het tijdens de eerstvolgende les.

Leave a Reply

Contact

Leerlingadministratie open
ma t/m do 10.00 -14.00
Voor afmeldingen voor les op zaterdag en maandag uiterlijk vrijdag 11.00 afmelden via mail of de afmeld whatsapp.

Volg ons

@ Your Musiqskool