Onze docenten

https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/10/julia-olthoff-my-musiqskool.png

FOUNDER Your MusiqskoolJulia Olthoff

Ik ben Julia Olthoff-Thenu, founder en de drijvende kracht achter muziekschool Your Musiqskool welke bij mij thuis is begonnen 10 jaar geleden. Ik ben van Indisch-molukse komaf en opgegroeid in Assen, in een groot muzikaal gezin, waarin ik de liefde voor muziek met de paplepel meekreeg. Of het nou thuis was, op school, de muziekschool waar ik les volgde, of in de kerk waar veel muzikanten van diverse culturele afkomst speelden, overal werd ik gestimuleerd om met muziek bezig te zijn, het was/is de rode draad in mijn leven. Mede dankzij de pianolessen van mijn docent toen, Bernhard ‘Bernie Vane’ Venema, auteur van methode “Pop spelen doe je zo” begon ik als jonge tiener met het begeleiden van groepen & vocalisten. Vanaf toen tot aan heden ben ik als toetsenist/pianist actief geweest in diverse projecten:een blackgospel jongerenkoor welke ook in Europa rondtoerde, verder als begeleider van diverse vocalisten en groepen zoals Sandra Drakes & Breeze producties, Furnen, Melany Bola, Zojazz lounge. Vanaf 2012 begon ik met pianolessen geven en in 2015 heb ik een korte opleiding Cultuurdocent afgerond waarmee ik zo’n 5 jaar muzieklessen en projecten heb gegeven in het basisonderwijs en bij elkaar zo’n 2000 kinderen muziekles heb mogen geven.
Mijn muzikale inspiraties
O.a. Stevie Wonder, Cory Henry, Robert Glasper, Michelle David, Jon Batiste,
Greg Phillinganes, Bill Laurence, Snarky Puppy, Whitney en MJ, maar ook componisten als Bach, Debussy en Chopin om op te noemen.
Bij mij op les
Als je bij mij op pianoles komt, kijken we samen waar we kunnen beginnen, kiezen we met elkaar de liedjes, stukken uit en maken we een plan met jouw doelen.
 Maar dat is nooit in beton gegoten. In mijn lessen vind ik leren door te doen erg belangrijk, “play, have fun, and learn your skills along the way’. Techniek en theorie, maar ook ontwikkeling van jouw muzieksmaak. Daarbij staat plezier staat voorop. Mijn motto is: je kan meer dan je denkt, van fouten leer je en stick to it. Een muziekinstrument leren spelen is iets van de lange adem, maar kleine en grote muzikale successen onderweg maakt dat je het volhoudt en er komt.
Tijdens de les pak ik regelmatig een basgitaar, drumloop of gitaar erbij, het gebeurt daardoor wel eens dat de les in een toffe jamsessie eindigt, die onverwachte dingen, daar hou ik van. Want uiteindelijk is dát muziek maken!
Over mijn werk als YMS Founder
Ik ben verder getrouwd en de trotse moeder van twee zoons en ontdek ik graag nieuwe muziek, kunst en andere culturen.
Daarnaast ben ik als eigenaar en oprichter vooral achter de schermen actief om de muziekschool te blijven ontwikkelen en verbeteren en daarnaast zet ik mij als voorzitter van onze stichting Your Musiq Foundation, waarmee we nog meer muzikale jongeren willen helpen hun dromen en doelen te verwezenlijken.
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/12/YMS-CIRKEL-AREND-1.png

DRUMSArend

Afgestudeerd bij de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam.
Vanaf zijn 15e heeft hij veel ervaring opgedaan met het spelen in bands met eigen geschreven nummers, waar hij nog zeer regelmatig mee optreedt. Hij heeft o.a. in de voorprogramma ‘s van Jett rebel, Handsome Poets, 3fm gespeeld, als ook in het voorprogramma van Steve Rothery (Gitarist Marillion) tijdens zijn europese tour.
Ook is hij de laatste jaren bezig met het produceren van eigen songs, waarin hij veel ervaring heeft opgedaan in het opnemen en mixen en gaat binnenkort zijn eerste eigen geschreven EP uitbrengen.

Bij het lesgeven vindt Arend naast goede techniek, skills, muzikale ontwikkeling, het vooral belangrijk dat jouw muzikale interesses centraal staan. Dat kan dus bijvoorbeeld een bepaalde muziekstijl zijn of artiest. Elke leerling is anders en leert anders. Of je nou van samba, latin, jazz, funk, soul, pop en rock houdt, bij Arend kan je alle kanten op!
Naast het muziek maken maakt Arend graag tijd voor ontspanning en sport zoals zwemmen, afspreken met vrienden, restaurantjes op te zoeken, boeken lezen, af en toe een musea te pakken, of gewoon lekker thuis netflixen.

LESDAG
Dinsdag Almere Haven

Gitaar/ Basgitaar/ keyboard / drums / bandcoachingStijn

Hoi! ik ben Stijn, gitarist, producer en docent gitaar en bandcoaching bij YMS. Dit jaar studeer ik af als componist en producer bij HKU Muziek en Technologie in Utrecht.

Ik schrijf veel en sta bij verschillende bands op het podium.
Tijdens mijn lessen gaan we aan de slag met techniek, improviseren, het bedenken van partijen en natuurlijk samenspelen! Als ik geen muziek aan het maken ben kun je me waarschijnlijk vinden op een festival of in de boulderhal.

Hopelijk tot snel in de lessen!

LESDAGEN
Maandag in Almere Haven (tijdelijk)
Woensdag in Almere Buiten
Donderdag in Almere Haven
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/10/Stijn-Cappeteijn-yms.png
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/05/2.jpg

Zang & pop piano Julia S.

Julia (23) is een zangeres, violist en songwriter. In mijn jonge jaren studeerde ik klassiek viool aan de Jong Talentklas van het Conservatorium te Zwolle. Dit combineerde ik dan met het schrijven van klassieke stukken voor orkest en blazers. Met ‘Pantha Rei’ won ze de Finale prijs van de Nationale Compositiewedstrijd van het NBE. Naast componeren houdt Julia zich bezig met songwriting, produceren en piano. Ze studeerde 2 jaar Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie daarna aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De studie heeft ze afgerond in 2023 en naast haar persoonlijke carrière als 'Julia Sabaté', is ze zang, songwriting coach. Van 2015 tot 2022 was Julia onderdeel van het duo, 'Micah & Julia', waarmee ze in 2019 naar Nashville vertrok voor een samenwerking met Femke Weidema. (Een Grammy Winnende Songwriter en Producer) 2 EP's later met veel ervaring op verschillende vlakken van muziek, staat ze te popelen om alles wat ze geleerd heeft de afgelopen jaren over te dragen aan gemotiveerde leerlingen die manieren zoeken om hun dagelijkse gedachtegang een plek te geven in muziek die hen het beste ondersteund. Tijdens de lessen focust ze zich graag met jou op jouw doelen en dromen en gaat ze graag met jou aan de slag aan de dingen die nodig zijn om deze stapje voor stapje te realiseren. Van techniek en performance tot aan het vinden van een eigen authenticiteit als muzikant en artiest!

LESDAG
Maandag & Woensdag in Almere Buiten

Gitaar, basgitaar, bandcoaching, drums Maarten

Ik geef al jaren met veel plezier gitaar, drum en band coaching les en helpt je graag verder in je muzikale zoektocht met veel aandacht voor jouw smaak en wensen.

Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in 2009, gespecialiseerd in Blues, Pop, Rock en alles daar tussen in.
Daarnaast heb ik veel podiumervaring opgedaan op tours in Europa en de USA met artiesten als Keith Caputo en Lucy Iris en eigen bands.
en heb ik veel muziek geschreven voor reclames, films en theater.

Ik ga graag met jou aan de slag op de gitaar!

LESDAG
Dinsdag in Almere Haven
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/12/YMS-CIRKEL-MAARTEN-.png
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2024/01/Jazz.jpg

Zang & Songwriting & Performance JAZZ

Hola!

Mijn naam is Jazz, in 2022 ben ik afgestudeerd aan de Rockacademie als vocalist (zangles van Margriet Sjoerdsma, CVT).
Op jonge leeftijd heb ik veel podiumervaring ontwikkeld met dans& entertainment, hierdoor heb ik veel geleerd over hoe je een performance goed kan neerzetten en de ontwikkeling hiervan.

Ik heb in verschillende bandjes gezongen, theatertours gedaan en voer shows uit onder mijn eigen act PXRPLE JAZZ. Hiermee heb ik gestaan in o.a. de Melkweg, Effenaar, Milkshake Festival en als opening act mogen staan voor diverse artiesten zoals Selah Sue.

In 2023 heb ik met mijn act PXRPLE JAZZ mijn eerste EP uitgebracht in het genre Alternative-Pop en maak ik graag eigen muziek in de studio. Daarnaast heb ik een passie voor stem-acteren en zing ik in verschillende talen.

Jezelf kunnen zijn, inspireren en ontdekken vind ik belangrijk in het lesgeven. Ik vind het mooi om te zien als een leerling geïnspireerd raakt door muziek en zich hierdoor nog meer kan ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om met jou aan de slag te gaan!

LESDAG
Donderdag | Locatie Almere Haven | 15.00 - 20.00

Drumles & Bandcoaching Dimairon

Vanaf het moment dat ik als kind er achter kwam dat mijn armen en benen er waren, was het moment daar om die te gebruiken om muziek te maken. Het gevoel en oor voor ritme was er vroeg bij. Door de grote push van mijn vader kwam ik op jonge leeftijd in aanraking met allerlei muziekstijlen en - instrumenten. Op 6 jarige leeftijd ging ik op drumles bij meneer Panc Daalder in Purmerend.
Mijn liefde voor drummen werd alleen maar groter en mijn muzikale smaak steeds breder.

Na het MBO binnen 2 jaar gehaald te hebben, ben ik meteen vervolgstappen gaan maken door eerst een docentenopleiding te volgen en daarna een Jazz & Pop opleiding die ik momenteel volgt in Utrecht op het HKU.
Ik geniet met met volle teugen van deze opleiding en kan niet wachten om mijn kennis over te dragen naar de volgende generatie.

Ik bespeelt naast het drumstel ook de basgitaar, piano en Latin percussie waarin ik ook actief optreedt.
Caraïbisch, Latin, Hiphop, Pop, Jazz en Fusion zijn stijlen waar ik mij in thuis voelt en goed uit de verf kom.

Ik sta te popelen om mijn bijdrage te leveren aan de jonge opkomende talenten. Ik vertrouw erop dat de volgende generatie beter dan ooit zal zijn

LESDAG
Maandag | Almere Buiten
Donderdag | Almere Haven
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2024/01/Dimairon.jpg
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/10/evelyn-gallardo-vera-yms.png

PIANO & YM ACADEMY Evelyn

Bij mij kun je terecht voor al je muzikale interesses. Denk hierbij aan piano (solo) stukken leren, muziektheorie, improvisatie, gehoortraining, ritmische training, harmonieleer en meer! Ik vind het fijn om met leerlingen te werken die een passie hebben voor muziek en die zich graag verder willen ontwikkelen. Naast muziek kan ik ook echt genieten van een potje tennis!
Hallo! Mijn naam is Evelyn, ik ben 24 jaar en ik ben een Nederlandse pianiste van Ecuadoriaanse afkomst. Onlangs ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar ik mij gespecialiseerd heb in het spelen van latin/jazz muziek. Naast het piano spelen, componeer en arrangeer ik ook graag stukken en voer ik die uit in verschillende bandsettings. Tijdens mijn studiejaren heb ik veel kennis mogen maken met andere wereldmuziek genres zoals flamenco en turkse muziek. Een mix van dit en latin/jazz kun je terughoren in de muziek van mijn huidige band “Trico”, waarmee ik vaak heb opgetreden op verschillende grote podia in Nederland zoals: Tivoli Vredenburg, Het Concertgebouw, De Doelen maar ook op North Sea Round Town en het North Sea Jazz Festival.
Naast deze genres vind ik klassiek ook prachtig om te spelen. Daarnaast heb ik ook ervaring in het spelen van jazz, pop en funk. Mijn werk als musicus bestaat voornamelijk uit optreden, les geven en componeren/arrangeren. Vanaf mijn 16e ben ik begonnen met pianolessen geven aan zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden.

ZANG & YM ACADEMY | ZANGSaralee

Ik ben een geboren zangeres, docent en songwriter.
Van optreden en liedjes schrijven word ik gelukkig en van lesgeven raak ik vervuld. Ik zou het één niet zonder het ander willen doen. Ik ben een zeer muzikale allround vakidioot, die niets liever doet dan de liefde voor muziek, zang en het vakmanschap op de studenten over te brengen. Op warme, betrokken, humoristische, maar ook directe wijze.
 Met oog voor wie jij bent, jouw achtergrond. Ik help je je kennis, zelfvertrouwen op bouwen en je muzikaal maar ook als persoon te ontwikkelen, zodat je vrij uit durft te performen en ook je eigen leerproces kan bepalen.
Veel van mijn leerlingen noemen me wandelende muziekencyclopedie, vanwege mijn enorme repertoire en brede kennis van muziek. Ik blijf gewoon graag op de hoogte van wat er speelt.
Dit alles probeer ik ook over te brengen aan mijn studenten.

Na 30 jaar muziek maken heb ik nog net zo veel lol erin als toen ik begon, de muziekstudie gaat nooit vervelen, ik 
kijk er naar uit de leerlingen jou met veel liefde en enthousiasme te coachen!

Lesdagen: dinsdag en donderdag op invalbasis

Een greep uit Saralee's muzikale carrière
SaraLee groeide naast de geweldige muzikale input van o.a. haar ouders Tony Vos en Tineke de Nooij(nederlands eerste vrouwelijke radio dj), op met een grote zelfstandigheid en onafhankelijkheid op jonge leeftijd, zit vanaf haar 13de in bandjes en ontwikkelde haar eigen smaak, geluid en netwerk vanaf de Havo voor Muziek & dans in Rotterdam en op Codarts. Ook bracht ze , naast losse dance releases, drie studioalbums uit en een EP, in 2005 met eigen werk met Robin Koerts, 
een jazzalbum met Alexander Beets in 2011, en de laatste in 2017 met eigen band Electric Love.

De afgelopen jaren trad ze vooral op als singer-songwriter in haar eigen band/duo met gitarist/producer Lucas Meijers (Electric Lov, Ntjam Rosie) bij het vrouwelijke muziekcollectief Venus Tunes olv Susanne Alt en als jazzzangeres in het commerciele circuit door de hele Benelux.
Dit jaar nog komt er een EP uit met versgeschreven werk, voor het eerst Nederlandstalig.

Lesdagen:
Dinsdag // Haven
Donderdag op inval
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/03/YMS-DOCENT-Saralee.png

Piano | Docent MuziekZevanna

Hoi, mijn naam is Zevanna, en studeer deze zomer af aan de mbo-muziek opleiding Pact+ in Amsterdam met toetsen als hoofdvak. Hier heb ik veel in bands moeten spelen in het genre pop. Hier heb ik heel veel geleerd over het samenspelen in verschillende bands.

Zo heb ik gespeeld in zalen als de Melkweg en zaal 100. Ook buiten school zoek ik gelegenheden om te spelen in cafés, kroegen of evenementen.
Voor mijn opleiding heb ik veel in bands gespeeld. Zo heb ik samen met een andere studiegenoot ook onze eigen band opgericht genaamd: Blue Notes. Hier spelen wij een mix van moderne jazz, hiphop en rnb in combinatie met invloeden uit oudere jazz.

Buiten piano speel ik ook viool in het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Viool is eigenlijk mijn eerste instrument die ik speel, maar opgegeven moment ging mijn voorkeur toch uit naar piano, dus ben ik buiten het orkest niet meer zo veel bezig met viool.

Tijdens mijn stage op mijn oude middelbare school heb ik gemerkt hoe leuk ik het vind om les te geven aan de leerlingen, hun enthousiasme wanneer ze meer willen leren en waar ze iets moois presenteren, maar ook vind ik de groei van hun ontwikkeling zo mooi om te zien. Daarom vind ik het zo tof om de kinderen te inspireren door middel van muziek. Dit vind ik erg belangrijk in het lesgeven. Zo ga ik volgend jaar beginnen aan de opleiding: docent muziek bij het Conservatorium van Amsterdam en hoop ik daar nog meer te leren over het lesgeven.

Lesdag: maandag // in Haven
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/05/3.jpg
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/11/Docent-Storm.png

Piano | Keyboard | Bandcoaching | YM Academy Storm

Storm Bakker heeft veel praktijkervaring in alle stijlen lichte muziek. De pianist/keyboardist beklimt al jaren de podia met de finefleur van de Nederlandse jazz en fusion.
Als docent draagt hij zijn kennis, ervaring en inzicht vol bezieling over aan enthousiaste en/of ambitieuze muziekliefhebbers en -beoefenaars (van alle leeftijden). Daarbij staan zaken als akkoordenleer, ritmisch spelen en improvisatie centraal. Maar ook muziektheorie, stijlen en interpretatie, solo en combospel, keyboards en synthesizers en live performance worden behandeld.

Storm in woorden van zijn pupil en artiest Jett Rebel: “true hero, true genius, true synth nerd, true friend.”

“Elke les van Storm is een avontuur”, aldus cursist Bram uit Utrecht. “
Zijn manier van lesgeven sloeg echt enorm aan bij onze jongen”, aldus de moeder van Tom uit Baarn"

LESDAGEN & LESDAGEN
Donderdag Almere Buiten 15.30 - 20.00
(In de toekomst ook op maandag)

Gitaar | Basgitaar | Ukulele | Muziektheorie & YM AcademyTEIS

Teis Semey, een "rijzend ster" (NRC), is professioneel gitarist en speelt in verschillende bands waaronder zijn eigen groepen, bijvoorbeeld het Teis Semey Quintet en de Midnight Mess. Hij heeft honderden concerten gespeeld, internationaal getourd, heeft vele jaren leservaring en bijna 25 jaar gitaarspel achter de rug. Teis is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam (o.a. les van Jesse Ruller) en werkt naast zijn lessen nog steeds als componist, gitarist en bandleider.

In zijn lessen leert hij je praktische manieren om een gezonde en duurzame gitaarroutine op te bouwen, het instrument te leren begrijpen en kleine tips en trucs die hij onderweg heeft opgepikt.

Naast (elektrisch) gitaar geeft Teis ook basgitaar, ukulele, muziektheorie.
Wil je je graag voor bereiden op een toelatingsexamen conservatorium onder coaching en begeleiding van Teis?
Vraag dan een intake aan voor onze individuele Your Musiq Academy trajecten.

De les kan bijvoorbeeld gericht zijn op:
Het leren van riffs, jezelf begeleiden, gitaarsolo's spelen

Mijn motto:
1. Houd een goede en respectvolle sfeer; leren moet leuk zijn, en je kunt alleen leren in een ontspannen en vriendelijke omgeving.
2. Onze oren oefenen: je kunt niet leren koken door te lezen. Muziek leer je niet door te kijken :).
3. Nieuwsgierig blijven; we verkennen het instrument en verschillende soorten muziek.

LESDAG
Maandag | Locatie Almere Haven tussen 15.00 - 20.30
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2024/02/Teis-Gitaar.jpg
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2024/03/Giorgio.jpg

Drums | Almere Buiten | DinsdagGiorgo

Hallo
Mijn naam is Giorgio!

In 2017 ben ik in discipline drums afgestudeerd aan de Herman Brood academie te Utrecht.

Ik ben een ontzettend gemotiveerde enthousiaste ambitieuze drummer die graag mensen wilt begeleiden naar een hoger niveau. De kennis, techniek, visie en ervaring zorgen ervoor dat ik dit in geur en kleur en met veel plezier kan overbrengen omdat dit het vak is wat ik met passie kan uitoefenen. Mijn kernkwaliteiten zijn creativiteit in ritmes, techniek, muzikaal in dienst van een nummer spelen.

Wat ik belangrijk vindt is overtuiging en plezier in het spelen. Je drumt omdat je dit wil, niet omdat je moet.
Ik daag je graag uit tijdens de lessen en een stukje techniek en houding is bevorderlijk voor alles wat je uitoefent.
Daarnaast is meespelen met muziek tijdens de lessen erg belangrijk voor je muzikaliteit, waardoor je als drummer ook goed in een band kan functioneren. En natuurlijk kiezen we daarbij ook muziek uit die jij graag luistert of speelt!

Ik geef les op de dinsdag in Almere Buiten, kom gerust een proefles volgen, ik hoop je gauw te zien!

Volg bij ons een proefles

Meer weten?

Contact

Leerlingadministratie open
ma t/m do 10.00 -14.00
Voor afmeldingen voor les op zaterdag en maandag uiterlijk vrijdag 11.00 afmelden via mail of de afmeld whatsapp.

Volg ons

@ Your Musiqskool