Onze docenten

https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/10/julia-olthoff-my-musiqskool.png

FOUNDER Your MusiqskoolJulia Olthoff

Ik ben Julia Olthoff-Thenu, founder en de drijvende kracht achter muziekschool Your Musiqskool welke bij mij thuis is begonnen 10 jaar geleden. Ik ben van Indisch-molukse komaf en opgegroeid in Assen, in een groot muzikaal gezin, waarin ik de liefde voor muziek met de paplepel meekreeg. Of het nou thuis was, op school, de muziekschool waar ik les volgde, of in de kerk waar veel muzikanten van diverse culturele afkomst speelden, overal werd ik gestimuleerd om met muziek bezig te zijn, het was/is de rode draad in mijn leven. Mede dankzij de pianolessen van mijn docent toen, Bernhard ‘Bernie Vane’ Venema, auteur van methode “Pop spelen doe je zo” begon ik als jonge tiener met het begeleiden van groepen & vocalisten. Vanaf toen tot aan heden ben ik als toetsenist/pianist actief geweest in diverse projecten:een blackgospel jongerenkoor welke ook in Europa rondtoerde, verder als begeleider van diverse vocalisten en groepen zoals Sandra Drakes & Breeze producties, Furnen, Melany Bola, Zojazz lounge. Vanaf 2012 begon ik met pianolessen geven en in 2015 heb ik een korte opleiding Cultuurdocent afgerond waarmee ik zo’n 5 jaar muzieklessen en projecten heb gegeven in het basisonderwijs en bij elkaar zo’n 2000 kinderen muziekles heb mogen geven.
Mijn muzikale inspiraties
O.a. Stevie Wonder, Cory Henry, Robert Glasper, Michelle David, Greg Phillinganes, Bill Laurenca, Whitney en MJ, maar ook componisten als Bach, Debussy en Chopin, eigenlijk teveel om op te noemen.
Bij mij op les
Als je bij mij op pianoles komt, kijken we samen waar we kunnen beginnen, kiezen we met elkaar de liedjes, stukken uit en maken we een plan met jouw doelen.
 Maar dat is nooit in beton gegoten. In mijn lessen vind ik leren door te doen erg belangrijk, “play, have fun, and learn your skills along the way’. Techniek en theorie, maar ook ontwikkeling van jouw muzieksmaak. Daarbij staat plezier staat voorop. Mijn motto is: je kan meer dan je denkt, van fouten leer je en stick to it. Een muziekinstrument leren spelen is iets van de lange adem, maar kleine en grote muzikale successen onderweg maakt dat je het volhoudt en er komt.
Verder tijdens de lessen
Pak ik regelmatig een basgitaar, drumloop of gitaar erbij, het gebeurt daardoor wel eens dat de les in een toffe jamsessie eindigt, die onverwachte dingen, daar hou ik van. Want uiteindelijk is dát muziek maken!

Ik ben verder getrouwd en de trotse moeder van twee zoons, host ik onze maandelijkse live radioshow Your Musiq Live bij Omroep Almere en ontdek ik graag nieuwe muziek, kunst en andere culturen en ben ik heel graag buiten in het bos, op het strand.
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/12/YMS-CIRKEL-AREND-1.png

DRUMSArend

Afgestudeerd bij de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam.
Vanaf zijn 15e heeft hij veel ervaring opgedaan met het spelen in bands met eigen geschreven nummers, waar hij nog zeer regelmatig mee optreedt. Hij heeft o.a. in de voorprogramma ‘s van Jett rebel, Handsome Poets, 3fm gespeeld, als ook in het voorprogramma van Steve Rothery (Gitarist Marillion) tijdens zijn europese tour.
Ook is hij de laatste jaren bezig met het produceren van eigen songs, waarin hij veel ervaring heeft opgedaan in het opnemen en mixen en gaat binnenkort zijn eerste eigen geschreven EP uitbrengen.

Bij het lesgeven vindt Arend naast goede techniek, skills, muzikale ontwikkeling, het vooral belangrijk dat jouw muzikale interesses centraal staan. Dat kan dus bijvoorbeeld een bepaalde muziekstijl zijn of artiest. Elke leerling is anders en leert anders. Of je nou van samba, latin, jazz, funk, soul, pop en rock houdt, bij Arend kan je alle kanten op!
Naast het muziek maken maakt Arend graag tijd voor ontspanning en sport zoals zwemmen, afspreken met vrienden, restaurantjes op te zoeken, boeken lezen, af en toe een musea te pakken, of gewoon lekker thuis netflixen.

Lesdagen
Maandag Almere Buiten
Dinsdag Almere Haven

Gitaar/ Basgitaar/ keyboard / drums / bandcoachingStijn

Hoi! ik ben Stijn, gitarist, producer en docent gitaar en bandcoaching bij YMS. Dit jaar studeer ik af als componist en producer bij HKU Muziek en Technologie in Utrecht.

Ik schrijf veel en sta bij verschillende bands op het podium.
Tijdens mijn lessen gaan we aan de slag met techniek, improviseren, het bedenken van partijen en natuurlijk samenspelen! Als ik geen muziek aan het maken ben kun je me waarschijnlijk vinden op een festival of in de boulderhal.

Hopelijk tot snel in de lessen!

Lesdag:
Donderdag / Almere Haven
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/10/Stijn-Cappeteijn-yms.png
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/05/2.jpg

Zang & pop piano Julia S.

Julia (23) is een zangeres, violist en songwriter. In mijn jonge jaren studeerde ik klassiek viool aan de Jong Talentklas van het Conservatorium te Zwolle. Dit combineerde ik dan met het schrijven van klassieke stukken voor orkest en blazers. Met ‘Pantha Rei’ won ze de Finale prijs van de Nationale Compositiewedstrijd van het NBE. Naast componeren houdt Julia zich bezig met songwriting, produceren en piano. Ze studeerde 2 jaar Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie daarna aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. De studie heeft ze afgerond in 2023 en naast haar persoonlijke carrière als 'Julia Sabaté', is ze zang, songwriting coach. Van 2015 tot 2022 was Julia onderdeel van het duo, 'Micah & Julia', waarmee ze in 2019 naar Nashville vertrok voor een samenwerking met Femke Weidema. (Een Grammy Winnende Songwriter en Producer) 2 EP's later met veel ervaring op verschillende vlakken van muziek, staat ze te popelen om alles wat ze geleerd heeft de afgelopen jaren over te dragen aan gemotiveerde leerlingen die manieren zoeken om hun dagelijkse gedachtegang een plek te geven in muziek die hen het beste ondersteund. Tijdens de lessen focust ze zich graag met jou op jouw doelen en dromen en gaat ze graag met jou aan de slag aan de dingen die nodig zijn om deze stapje voor stapje te realiseren. Van techniek en performance tot aan het vinden van een eigen authenticiteit als muzikant en artiest!

Lesdag: woensdag in Almere Buiten
Vanaf 12 juni ook lessen op maandag.

Gitaar, basgitaar, bandcoaching, drums Maarten

Hij geeft al jaren met veel plezier gitaar, drum en band coaching les en helpt je graag verder in je muzikale zoektocht met veel aandacht voor jouw smaak en wensen.

Maarten is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in 2009.
Gespecialiseerd in Blues, Pop, Rock en alles daar tussen in.
Hij heeft veel podiumervaring opgedaan op tours in Europa en de USA met artiesten als Keith Caputo en Lucy Iris en eigen bands.
Daarnaast heeft hij muziek geschreven voor reclames, films en theater.

Lesdagen:
Dinsdag Almere Haven
Woensdag Almere Buiten
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/12/YMS-CIRKEL-MAARTEN-.png
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/11/AnnaT.png

Zang Anna

Mijn naam is Anna, ik ben 26 jaar oud en kom uit Beilen, Drenthe. Ik ben zangeres, zangdocente en heb de opleiding musical en theater afgerond.Daarvoor heb ik in veel bands gezeten en gezongen en heb ik veel in theatervoorstellingen
gespeeld en heb ik veel auditie ervaring.
Momenteel ben ik ook bezig met het afronden de pabo.

Lesgeven voor Your Musiqskool is voor mij als thuiskomen, omdat ik een aantal jaren geleden ook zanglessen heb gegeven voor Your Musiqskool. Ik hou ontzettend van muziek en zingen en geef graag mijn passie, kennis en skills op jou over. Samen met jou kijk ik naar wat jij wilt leren. Ook help ik jou om met veel zelfvertrouwen op het podium te staan.

Lesdagen: Donderdag als invaldocent

Gitaar-Keyboard-Musiqlab en meer Rinus

Hee! Ik ben Rinus, gitarist, producer en docent gitaar, musiqlab, keyboard/piano (beginners-intermediate) bij Your Musiqskool. Ik rond dit jaar mijn opleiding Compositie & Productie heb gevolgd. Bij het produceren gebruik ik ook veel andere instrumenten zoals keyboard, piano.

Ik speel in verschillende bands waarmee ik shows doe in binnen- en buitenland. Daarnaast kan je mij vinden in de studio waar ik werk aan uiteenlopende projecten op het gebied van compositie en productie.

Naast het werken aan een goede techniek vind ik het ook belangrijk om te werken aan de algehele muzikale ontwikkeling. Vanuit de basis doorgroeien en stappen zetten op het gebied van samenspel en het ontwikkelen van een goed muzikaal gehoor.

Lesdagen:
Vrijdag | Locatie Haven Keyboard/piano
Maandag | Locatie Buiten Musiqlab, songwriting en gitaarlessen.
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/02/YMS-DOCENT-RINUS.png
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2022/10/evelyn-gallardo-vera-yms.png

PIANO & YM ACADEMY Evelyn

Bij mij kun je terecht voor al je muzikale interesses. Denk hierbij aan piano (solo) stukken leren, muziektheorie, improvisatie, gehoortraining, ritmische training, harmonieleer en meer! Ik vind het fijn om met leerlingen te werken die een passie hebben voor muziek en die zich graag verder willen ontwikkelen. Naast muziek kan ik ook echt genieten van een potje tennis!
Hallo! Mijn naam is Evelyn, ik ben 24 jaar en ik ben een Nederlandse pianiste van Ecuadoriaanse afkomst. Onlangs ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar ik mij gespecialiseerd heb in het spelen van latin/jazz muziek. Naast het piano spelen, componeer en arrangeer ik ook graag stukken en voer ik die uit in verschillende bandsettings. Tijdens mijn studiejaren heb ik veel kennis mogen maken met andere wereldmuziek genres zoals flamenco en turkse muziek. Een mix van dit en latin/jazz kun je terughoren in de muziek van mijn huidige band “Trico”, waarmee ik vaak heb opgetreden op verschillende grote podia in Nederland zoals: Tivoli Vredenburg, Het Concertgebouw, De Doelen maar ook op North Sea Round Town en het North Sea Jazz Festival.
Naast deze genres vind ik klassiek ook prachtig om te spelen. Daarnaast heb ik ook ervaring in het spelen van jazz, pop en funk. Mijn werk als musicus bestaat voornamelijk uit optreden, les geven en componeren/arrangeren. Vanaf mijn 16e ben ik begonnen met pianolessen geven aan zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden.

ZANG & YM ACADEMY | ZANGSaralee

Ik ben een geboren zangeres, docent en songwriter.
Van optreden en liedjes schrijven word ik gelukkig en van lesgeven raak ik vervuld. Ik zou het één niet zonder het ander willen doen. Ik ben een zeer muzikale allround vakidioot, die niets liever doet dan de liefde voor muziek, zang en het vakmanschap op de studenten over te brengen. Op warme, betrokken, humoristische, maar ook directe wijze.
 Met oog voor wie jij bent, jouw achtergrond. Ik help je je kennis, zelfvertrouwen op bouwen en je muzikaal maar ook als persoon te ontwikkelen, zodat je vrij uit durft te performen en ook je eigen leerproces kan bepalen.
Veel van mijn leerlingen noemen me wandelende muziekencyclopedie, vanwege mijn enorme repertoire en brede kennis van muziek. Ik blijf gewoon graag op de hoogte van wat er speelt.
Dit alles probeer ik ook over te brengen aan mijn studenten.

Na 30 jaar muziek maken heb ik nog net zo veel lol erin als toen ik begon, de muziekstudie gaat nooit vervelen, ik 
kijk er naar uit de leerlingen jou met veel liefde en enthousiasme te coachen!

Lesdagen: dinsdag en donderdag op invalbasis

Een greep uit Saralee's muzikale carrière
SaraLee groeide naast de geweldige muzikale input van o.a. haar ouders Tony Vos en Tineke de Nooij(nederlands eerste vrouwelijke radio dj), op met een grote zelfstandigheid en onafhankelijkheid op jonge leeftijd, zit vanaf haar 13de in bandjes en ontwikkelde haar eigen smaak, geluid en netwerk vanaf de Havo voor Muziek & dans in Rotterdam en op Codarts. Ook bracht ze , naast losse dance releases, drie studioalbums uit en een EP, in 2005 met eigen werk met Robin Koerts, 
een jazzalbum met Alexander Beets in 2011, en de laatste in 2017 met eigen band Electric Love.

De afgelopen jaren trad ze vooral op als singer-songwriter in haar eigen band/duo met gitarist/producer Lucas Meijers (Electric Lov, Ntjam Rosie) bij het vrouwelijke muziekcollectief Venus Tunes olv Susanne Alt en als jazzzangeres in het commerciele circuit door de hele Benelux.
Dit jaar nog komt er een EP uit met versgeschreven werk, voor het eerst Nederlandstalig.

Lesdagen:
Dinsdag // Haven
Donderdag op inval
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/03/YMS-DOCENT-Saralee.png
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/05/1.jpg

DRUMS RUBEN

Yoo! Mijn naam is Ruben May, ik ben de nieuwe drum docent van Your Musiq Skool Almere op donderdag! Op dit moment ben ik sessie drummer voor onder anderen: SWAN, NEWT en mijn eigen Jazz project The Band MURPHY. Ook produceer en drum ik voor mijn project Julia Sabaté, waar ik al veel toffe shows mee heb mogen spelen. We gaan in de lessen aan de slag met alle krachten die je al hebt achter de drumset en het uitbreiden van je eigen woordenboek, zoals ik dat noem. Hoe meer woorden je gaat leren, hoe meer zinnen je gaat maken, hoe duidelijk je kunt praten en muziek maken met je instrument! Bij mij zijn alle stijlen welkom en vind ik het belangrijk dat we samen gaan werken aan doelen die jij graag wilt bereiken in muziek. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij klaar gestoomd wordt voor conservatoria, je meer skills krijgt voor jezelf of zelfs hybride vormen van drummen leert in samenwerking met productie en noem maar op! Ik kijk er naar uit om je in mijn lessen te verwelkomen!

Lesdag: Vanaf donderdag 1 juni in Haven.
kennismakingsdag op woe 24 mei 2023

Vraag nu een proefles aan!

Piano | Docent MuziekZevanna

Hoi, mijn naam is Zevanna, en studeer deze zomer af aan de mbo-muziek opleiding Pact+ in Amsterdam met toetsen als hoofdvak. Hier heb ik veel in bands moeten spelen in het genre pop. Hier heb ik heel veel geleerd over het samenspelen in verschillende bands.

Zo heb ik gespeeld in zalen als de Melkweg en zaal 100. Ook buiten school zoek ik gelegenheden om te spelen in cafés, kroegen of evenementen.
Voor mijn opleiding heb ik veel in bands gespeeld. Zo heb ik samen met een andere studiegenoot ook onze eigen band opgericht genaamd: Blue Notes. Hier spelen wij een mix van moderne jazz, hiphop en rnb in combinatie met invloeden uit oudere jazz.

Buiten piano speel ik ook viool in het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Viool is eigenlijk mijn eerste instrument die ik speel, maar opgegeven moment ging mijn voorkeur toch uit naar piano, dus ben ik buiten het orkest niet meer zo veel bezig met viool.

Tijdens mijn stage op mijn oude middelbare school heb ik gemerkt hoe leuk ik het vind om les te geven aan de leerlingen, hun enthousiasme wanneer ze meer willen leren en waar ze iets moois presenteren, maar ook vind ik de groei van hun ontwikkeling zo mooi om te zien. Daarom vind ik het zo tof om de kinderen te inspireren door middel van muziek. Dit vind ik erg belangrijk in het lesgeven. Zo ga ik volgend jaar beginnen aan de opleiding: docent muziek bij het Conservatorium van Amsterdam en hoop ik daar nog meer te leren over het lesgeven.

Lesdag: maandag // in Haven
https://www.yourmusiqskool.nl/wp-content/uploads/2023/05/3.jpg

Volg bij ons een proefles

Our Weekly Schedule

Contact

Leerlingadministratie open
ma t/m do 10.00 -14.00
Voor afmeldingen voor les op zaterdag en maandag uiterlijk vrijdag 11.00 afmelden via mail of de afmeld whatsapp.

Volg ons

@ Your Musiqskool